Vocaal Ensemble Kerkrade
Vocaal Ensemble
Kerkrade
Vocaal
Ensemble
Kerkrade
 
 
VEK FacebookBritish flagNederlandse vlag

Patrick Vaessens

Patrick Vaessens is dirigent, artistiek leider, zang- en stemcoach en docent muziek. Hij werkt met koren, zangers en orkesten, zowel professionals als amateurs. Vanuit zijn master-opleiding als dirigent en werk met zangers en instrumentalisten is er een geweldige fascinatie voor vocale muziek ontstaan: het samenspel van woord en klank. Daar begint de expressie! Wat componisten schrijven, wordt van binnen voelbaar en voor het publiek hoorbaar. Patricks uitdaging ligt in het bereiken van een vitale samenklank met transparantie en zeggingskracht.

Patrick studeerde cum laude af voor zijn studie Docent Muziek (2011) en behaalde zeer goede resultaten voor zijn Master in Koordirectie (2015) aan het conservatorium Maastricht. Zijn afstudeerscriptie werd bekroond met de "Kennis in Bedrijf Prijs 2011" van Hogeschool Zuyd.

Hij is assistent artistiek leider bij barokensemble Ad Mosam BaRock en vaste dirigent van vocaal ensemble Lingua e Musica. In het seizoen 2017-2018 werd hij geselecteerd voor NKK NXT, het talentenontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. Tijdens de uitvoering van Handels Messiah in de Kerk tijdens Heiligdomsvaart Maastricht was hij koordirigent. Daarnaast is hij regelmatig gastdirigent/repetitor bij Philips Philharmonisch Koor Eindhoven, Sinfonischer Chor Aachen, Cappella Breda en het Brabants Kamerkoor.

Patricks passie ligt in het boeien van jongeren en liefhebbers voor de magie van zang en theater. Hij is werkzaam als docent muziek aan het Stella Maris College en was docent slagtechniek en koorscholing aan het Conservatorium Maastricht. Daarnaast is hij is projectmatig verbonden als zanger (bas-bariton) bij kamerkoor Studium Chorale. Hij volgde als dirigent masterclasses in binnen- en buitenland bij onder andere Daniel Reuss en Frieder Bernius. ‚Äč

Hij heeft zich verdiept in het bereiken van een levendige en ontspannen koorklank, zonder dat stemmen hun eigen identiteit verliezen. Verbeelding en fysiologie zijn voor hem een belangrijk middel om een ideaal klankbeeld te realiseren.

VEK

Patrick Vaessens

VEK FacebookBritish flagNederlandse vlag