Vocaal Ensemble Kerkrade
Vocaal Ensemble
Kerkrade
Vocaal
Ensemble
Kerkrade
 
 
VEK FacebookBritish flagNederlandse vlag

Marcel van Westen

Marcel van Westen, geboren in het Kapelle op Zuid-Beverland, studeerde aanvankelijk orgel bij Izaak Ruissen en Kees van Eersel. Daarna zette hij zijn orgel- en kerkmuziekstudie voort aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits. Sindsdien volgde Marcel geregeld masterclasses om zijn kennis over koormuziek, orgelspel, directie en zang te vergroten, onder anderen bij Bart de Kegel (zang) en Erik van Nevel (directie).

Tijdens en na zijn studies was Marcel geruime tijd directeur van de Zeeuwse Koorschool en voor een korte periode dirigent van het Middelburgs Kamerkoor. Ook was hij in die periode regio-kerkmusicus in Zeeland. Marcel dirigeert sinds 2005 het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor. Van 2009 tot september 2013 was hij dirigent van Hortus Musicus Religiosus en van de Schola Cantorum in Bergen op Zoom, waar hij als organist en dirigent tevens verbonden was aan de Lievevrouweparochie. Sinds 1 september 2013 is Marcel, die inmiddels in Aken woont, organist van de St. Severin te Aken. Hij dirigeert ook verscheidene koren die aan deze kerk verbonden zijn, waaronder het professionele projectensemble Capella Severin. Daarnaast is Marcel werkzaam als artistiek leider van de Vereniging ter Muziekbevordering van Aken-Eildorf.

Marcel is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Als solist heeft hij een omvangrijk repertoire opgebouwd. In 2005 was hij prijswinnaar op het internationale orgelconcours, georganiseerd door de stad Goes, laureaat van het 8. Internationale Orgelwettbewerb van Korschenbroich (D) en van het Rheinberger Orgelconcours te Liechtenstein, wat hem in 2014 onder meer een concert in het Mozarteum te Salzburg heeft opgeleverd.

Naast dirigent en organist is Marcel projectzanger van Studium Chorale te Maastricht.

VEK

Marcel van Westen, dirigent van VEK

VEK FacebookBritish flagNederlandse vlag